maandag 26 november 2007

HOPAC bombing!?

Afgelopen week was het, naast heel warm uiteraard (voor ons dat dat ondertussen heel normaal), ook bijzonder spannend. Zoals elke andere dag gingen we op donderdag naar HOPAC om verder te werken aan de ‘furr-tree’outfits. Na ongeveer anderhalf uur werden we opgeschrikt door een alarmbel. Wij hadden natuurlijk geen flauw idee wat we moesten doen, maar gelukkig zat er in het lokaal naast ons plekje een klas vol met kleine kinderen plus een juf, daar zijn we maar achteraan gelopen. Het bleek om een brandalarm te zijn, wat later een dreigtelefoonalarm bleek te zijn. Er waren in de loop van de ochtend enkele telefoontjes gepleegd naar de administratiemedewerkster waarbij er gedreigd werd met de aanwezigheid van een bom op het terein van HOPAC. Dit werd zo serieus genomen dat de kinderen eerst naar een veiliger gedeelte op de compound gebracht werden om ze daarna naar huis te laten gaan. Het was toen ongeveer 10 uur ’s morgens. De rest van de dag en de vrijdag daarna hebben het leger, nightwatch en een paar lokals het hele terrein doorzocht, maar er is gelukkig niets gevonden. Er gaan geruchten rond dat het om een guard ging die vorig jaar is ontslagen en nu wraak wilde nemen of iet dergelijks, maar gelukkig was er geen sprake van echt gevaar. Natuurlijk was het wel echt eng, vooral omdat het zo serieus genomen werd. Eenmaal thuisgekomen met een taxi (Jan, Jan en Anja bleven op HOPAC om te regelen dat iedereen veilig naar huis ging) zijn wij (Laura, Mirjam, David en Corneel) wat gaan drinken, hebben we er over gepraat en zakte de spanning gelukkig een beetje. Toen pas beseften we dat we een laaaang weekend voor de boeg hadden, wat niemand heel erg vond gelukkig....

De vrijdag waarop we vrij hadden zijn we vroeg naar het strand gegaan met zn allen, het was namelijk laagtij. Gewapend met schepjes, emmertjes en een goed humeur hebben we een stonefish weten te vangen, een paar kleine visjes (voornamelijk voor voor de lionfish e.a. en andere mooie dingen.

’s Middags zijn Jan en Anja op reis gegaan om hun 18-jarige huwelijk te vieren en bleven Jan en ik dus over met de kinderen. Laura had ’s avonds een slaapfeestje (die heeft het hele weekend ergens anders geslapen) en wij hebben ons vermaakt met spelletjes en allemaal gezellige dingen. Papa spelen lag ons wel hihi.

Zaterdag was het vroeg opstaan geblazen, we moesten om half negen op IST zijn om op de nederlandse school sinterklaas te gaan vieren. Bleek dat we om er zeker van te zijn dat we op tijd zouden komen een uur te vroeg voor de deur stonden. Op naar Slipway dan maar, een winkelcentrum in de buurt met allerlei leuke kraampjes en winkeltjes. Om iets over 8 was er gelukkig al iemand en zijn we begonnen met de voorbereidingen.

Na een bruut sinterklaasfeest zijn we weer naar Slipway gegaan om af te koelen bij een ijsje. We hebben daar flink geshopt en om 2 uur waren we ongeveer weer thuis. Het rijden in een Landrover is gaaf trouwens  Zo vies als dit weekend is hij nog niet geweest sinds we hier zijn.

Zondag hebben we uitgeslapen en zijn we voor het eerst niet naar de kerk geweest. Wat we wel hebben gedaan is het wegbrengen van een map naar een lerares van de nederlandse school en nog de laatste ‘sinterklaas-surprisxe-kadootjes’ kopen bij Slipway. Volgende week vieren we namelijk twee keer sinterklaas met een surprise dus dat wordt nog knutselen geblazen.

Voor komende week zijn we al bijna weer ‘volgeboekt’, woensdag gaan we mee op excursie met grade 5 naar het vliegveld van Dar, iets met gravity, en donderdag en vrijdag zijn we druk met een fieldtrip samen met grade 9 naar een bergriviertje in Morogoro ‘to carry out a river investigation to measure the velocity of the river, the depth of the river across its channel and the size of the sediment and rocks in the river channel’. Weten jullie dat ook weer. We slapen in het Kola Hills Hotel, ik ben benieuwd, klinkt prettig haha...

Dat was het weer voor even, laat eens een paar leuke reacties achter, daar kijken wij dan wer naar uit....

6 opmerkingen:

Anoniem zei

wat een avontuur!!!!!
denk je daar veilig op de hopac te zitten....
gelukkig was het loos alarm en konden jullie genieten van een vrije dag extra.
zo te lezen vergeet Sint jullie niet in Tanzania, we waren al ongerust.
veel plezier de komende week, groetjes mdr janneke

Lieneke v Dis zei

Hallo jongens!

Gaaf om jullie verhalen te lezen! Sommige dingen herken ik wel.. Het klimaat, de verschillende culturen..
Mooi dat alles goed gaat, en gelukkig dat het loos alarm was op de hopac!! Heel veel succes en plezier daar!

Lieve groetjes vanuit dushi Curacao, Lieneke

Unknown zei

'Haven of peace..' Haha.. Jaja! ;)
Klinkt relaxed allemaal mannen.
De lucht is hier gevuld met niet-zonnigheid, niet-warmte en niet-droogte.. Het is hier heerlijk niet-tropisch, en het strand is hier (Utrecht) heerlijk niet-dichtbij.. *Zucht.*
MAAR.. wat is het antwoord op de WINTERDIP?
Precies. En dat hebben jullie dus weer niet. :)
Hebben jullie trouwens inmiddels al s gevlogen met ome Jan?
Dagdag!
Ellen

Anoniem zei

Yoooo Jan!
Geweldig leuk om je verhalen te lezen!Menn wat heb ik je nu een tijd niet gezien, als je trug bent moeten we snel weer eens gaan zwemmen hoor!
Blessings Matthijs

Anoniem zei

na een week zijn weggeweest
weer achter de lappetop waar ik lees(t)
dat jullie SintNiklaas hebben gevierd
in de hitte terwijl hier de kachel giert
suikerbeesten en chocoladeletters
vloeibaar
dus ik stuur ze niet maar ik bewaar
die rotzooi hier even in mijn kast
en geef ze jullie als je goed oppast- (als ik zelf er niet inzet mijn tanden)-
als jullie weer terug zijn in den Nederlanden.

Liefs, Henri K.

Paola zei

he mannen,

wat een spanning zeg! Gelukkig was het vals alarm... Grappig dat jullie daar in Tanzania ook gewoon Sinterklaas vieren en dat knutselen zal ook wel lukken, jullie allebei behoorlijk crea. Wanneer komen jullie eigenlijk terug, want die senseo en die muziekmomenten op 2a begin ik toch wel een btje te missen hoor ;-)

xxx Paola