maandag 12 november 2007

Nieuw nieuws - International day en zwemavonturen

Eindelijk weer een nieuw berichtje op onze site. We hebben weer een hele week gehad vol avonturen, waarvan ik er nu een paar wil uitlichten. Dit doe ik niet chronologisch, want dat wordt me te ingewikkeld.

Vrijdag hebben we internatuional day gehad. Dat was een groot feest, volgens velen de leukste schooldag van het jaar. Dat geloof ik wel, want een feest, dat was het! Het begon allemaal in de basketballcourse, waar we de parade of nations hadden. Elk land kwam aan de beurt om onder begeleiding van zijn eigen volkslied een rondje te lopen in klederdracht. We hebben prachtige spaanse jurken gezien, de koreanen hadden er een feest van gebouwd en ook wij als Nederlanders mochten er zijn. Met onze 'wooden shoes' en oranje vlaggetjes waren we prachtig uitgedost. Zels oudhollandse pakken ontbraken niet, en dat was voor mij (en voor een aantal meisjes met jurken waaronder Laura en Mirjam) best zweten. Maar leuk was het wel. we hebben daar veel foto's van gemaakt, Corneel is nu bezig om die zichtbaar te maken voor jullie. Na de parade mocht iedereen vrij rondlopen en bij alle kraampjes kijken die in de verschillende lokalen waren opgezet. Dat was smullebn, want bij elke kraam was wel wat lekkers te krijgen. Volgens mij was het bij Kenia waar we een lekker blaadje sla dachten te eten ter verfrissing. Dat viel tegen, want na een flinke hap brandde dat bij ons allebij de bek uit. heet!! Na alle kraampjes waren er nog optredens vanuit verschillende culturen, waar ook hele spectaculaire optredens bij zaten.

We hebben zaterdag gezwommen aan South Beach. Zo'n strandhuisje, ergens ver weg aan een hobbelige weg (waar we overigens met 100 km/h overheen scheurden!) dat je alleen in films ziet. (Zie foto's, onmmogelijk helemaal te beschrijven). Corneel en ik besloten naar het tweede koraalrif te zwemmen om te gaan snorkelen met onze geimproviseerde snorkel (goggles en een slang van een luchtpomp.) We zijn ongeveer op de helft gekomen, want het bleek tochj wat ver. We hadden van die drijfplakjes bij ons, dus we konden het zo ver in de zee wel goed uithouden. Na 2,5 uur wam er echter iemand naar ons toe zwemmen (wij waren toen net op de terugweg). Of het toch wel goed met ons ging. Ze waren blijkbaar een beetje ongerust geweest.

Vrijdagmiddag hebben we nog gezwommen in het zwembad van hotel giraffe, heel vlakbij huis. Daar hadden we het rijk alleen met ons 4en (Laura, Mirjam, Corneel en ik). Chill! Ik ben door een roostertje gezakt (zo'n roostertje waar het water wegloopt), Maar dat leek wel normaal te zijn, want de lifeguard bood zijn excuses aan en nog geen 2 minuten laer zat er een nieuw roostertje in.

Nog een avontuur, en dan vind ik het wel weer even genoeg. Corneel en ik hebben op een lokale school een klein groepje kinderen Engels-les gegeven. We waren mee gegaan met comunity-service, waarbij kinderen van de oudere klassen Engelsles geven op lokale scholen. Nu was er een groepje teveel, en die mochten wij doen. We hebben ze leren klokkijken in het engels. Gelukkig hadden wij bij Swahililes net geleerd om te klokkijken in het Swahili, dus konden we met Engels en gebrekkig Swahili dit groepje teachen. Was heel leuk!

Klaar, ik ga nog even naar m'n grade 5, kijken wat die op het moment uitspoken. We zijn net bij de Assembly van de secondary (soort bezinning) geweest en daarna naar het computerlokaal.

Als je nog een geinig zinnetje in het Swahili wil weten, hier is er een:
Kila kitu sawa!
(wat betekent: everything is cool!)